Het fysiek uitdagen van je hond is heel belangrijk voor de gezondheid van je huisdier. Toch kan je hond onrustig blijven, hoe vaak je hem ook uitlaat. Dit kan te maken hebben met het feit dat een hond ook mentaal moet worden uitgedaagd. Dit kun je doen met de hersenen van je hond uit te dagen door middel van leuke puzzels of hersenkrakers. Wil je een aantal voorbeelden van dit soort hersenkrakers? Lees dan snel verder. 

Een snack verstoppen

Honden zijn over het algemeen geweldig in het opsporen van spullen door middel van het volgen van geuren. Met die speurneus van je huisdier kun je ze altijd leuk blijven uitdagen. Dit kun je goed gebruiken bij de mentale uitdaging van je hond. Door bijvoorbeeld een honden kauwbot van Aware Pet Products in papier van kranten op te rollen en die te verstoppen. Het resultaat blijft leuk om te zien. Alsof je een kind een sinterklaascadeau zit uitpakken. Wil jij een ook een kauwbot bestellen? Meer informatie hier!

Een handdoek oprollen

Een andere uitdaging voor de hond is het oprollen van een handdoek. Belangrijk daarbij is wel dat je hondenbrokjes verspreid over de handdoek voordat je deze oprolt. Verder is het ook beter wanneer je de handdoek op een tapijt of antislipmat legt. Dit zorgt ervoor dat de handdoek niet steeds wegschuift en voorkomt dat je hond gefrustreerd raakt. 

Flessenspel

Wat ook geweldig is voor de mentale uitdaging van je hond is het flessenspel. Met dit spel stop je een heel lange strook stof in een petfles. Daarbij laat je alleen het uiteinde van de strook stof buiten de fles. Verder gooi je ook een aantal brokjes in de fles. Schud dit allemaal goed door elkaar heen, zodat alles goed verspreid wordt in de fles. Dit zorgt voor een langdurige uitdaging voor de hond, waarbij hij af en toe met een brokje wordt beloond. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *