Als je huisdieren hebt herken je het wel: overal vind je haren van het dier. Heb je nu een hond, een kat, of een andere harige viervoeter, als je zou willen kun je de hele dag stofzuigen. Niet elke stofzuiger is ervoor gemaakt om de haren effectief te verwijderen. In dit artikel lees je welke stofzuiger daar wel geschikt voor is.

Zit je er niet op te wachten om veel geld uit te geven aan een geschikte stofzuiger voor huisdieren? Online zijn er veel stofzuiger aanbiedingen. Zo hoeft een stofzuiger niet duur te zijn.

HEPA filter

Een HEPA filter is een onderdeel in de stofzuiger dat speciaal is ontwikkeld voor huizen waar huisdieren leven. Het is een filter die ervoor zorgt dat de haar en huidschilfers goed worden verzameld. Er bestaan ook speciale opzetstukken die maken dat de haren en schilfers goed uit tapijt achtige ondergronden kunnen worden gehaald. Het filter zorgt er ook voor dat de opgezogen dierenresten niet opnieuw worden gecirculeerd.

De zak

Als je gaat voor een stofzuiger met zak moet je er rekening mee houden dat die zak snel vol gaat zitten. Het wordt aangeraden om voor een zakloze stofzuiger te gaan. Tenzij je natuurlijk kiest voor een stofzuiger waar een zak in kan met een grote capaciteit. Dan hoef je hem minder vaak te legen.

Een zakloze stofzuiger is in veel gevallen een slimmere keuze. Je leegt hem eenvoudig in de prullenbak, zonder dat het een stoffige bedoening wordt. Ook scheelt het geld om niet elke keer de zakken te hoeven kopen.

Conclusie

Ga voor de ideale stofzuiger voor een stofzuiger met minimaal een HEPA filter. Let op een stevig zuigvermogen en maak het jezelf makkelijk door voor een zakloze stofzuiger te gaan. Dit hoeft niet duur te zijn, ook goedkope stofzuigers kunnen aan deze wensen voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *